Hur spårar jag mina barn med Google och Lociloci?

 

Hitta barnen med Google latitude

F: Hur spårar jag mina barn med Google och Lociloci? /Anonym

S: Hej! Jag antar att denna fråga rör hur du som förälder kan spåra dina barn genom Google Latitude’s GPS spårningstjänst,vilket är en gratis spårningstjänst.

Först och främst så faller Google Latitude inom gruppen för GPS mobilspårningstjänster och denna grupp föreslår att man använder inbyggd GPS på sitt barns mobil så man som förälder kan hitta honom/henne. Alternativ till Latitude är Lociloci, som varken kräver att dina barn har en mobil med inbyggd GPS eller någon som helst installation av appar.


För att denna tjänst ska fungera måste åtminstone den person (barnen) du vill spåra ha en inbyggd GPS i telefonen (om du inte är säker på om ditt barn telefon har detta, så finns det en lista över alla mobiler som Google Latitude för närvarande stöder). T.ex. iPhone, Android och Nokia S60 stöds av Google Latitude.

Även om dessa typer av telefoner blir mer och mer populära, så är det kanske inte alla i familjen som äger en. Om du och dina barn gör det, så kan du lätt besöka Google.com/latitude och registrera ett konto där för att sen registrera din mobila enhet via Google Latitude app (mjukvara) eller direkt genom sajten. Om du har redan ett konto hos Google (t.ex. gmail) är det bara att berkäfta och logga in.

När du har registrerat ett konto för dig och ditt barn skickar du helt enkelt en inbjudan från ditt till ditt barns Google Latitude konto, där de, eller på din begäran, kan acceptera och ge sitt medgivande.

Så där, nu kan du lokalisera ditt barn direkt på Google kartan, antingen i din egen mobil eller genom att logga in på Google Latitude online.

Tips! Se till att ditt barn laddar ner Google Latitude applikationen på iPhone eller Android så det körs i bakgrunden. På det sättet kan du övervaka var ditt barn är så länge telefonen är påslagen och applikationen körs i bakgrunden. Annars kommer du inte kunna spåra ditt barn om de inte loggar in genom en webbläsare på mobilen och fortsätter att vara inloggad där. Läs mer om nackdelen med att köra appen i bakgrunden längst ner.

Fördelar med Latitude:

Det bästa med Google Latitude bortsett från att det är gratis, är att exaktheten med positionen är riktigt bra då den använder sig av GPS teknologi som kommunicerar med. Detta är till skillnad från GSM-postitioneringstjänster som ger oss en grov uppskattning av positionen och funkar olika beroende på om du befinner dig i tätort eller på landsbygden.

Om Google Latitude körs i bakgrunden kan batterierna inte räcka till

Nackdelar med Latitude:

Ditt/dina barn behöver ha en mobil med inbyggd GPS, annars fungerar inte tjänsten. Detta kan bli en dyr affär eftersom det inte är ofta att ett barn mellan 7-14 år behöver faktiskt ha en så avancerad telefon.

En annan varning som du kommer inte märka i början är att batterierna på ditt barns mobil snabbt laddar ur eftersom applikationen körs i bakgrunden hela tiden (Background Updating ON). Detta kan ha motsatt effekt eftersom applikationen drar ut batterierna så ditt barn blir helt okontaktbart – både att övervaka och att nå per telefon.

Alternativ till Latitude: Lociloci

Som ett alternativ finns det alltid Lociloci som låter dig se var dina barn är oavsett om de har en iPhone, smartphone eller en vanlig mobil. Se var dina barn är med Lociloci

Fördelar med Lociloci är att du behöver inte oroa dig om batteritiden på barnens mobil då den använder inte sig av GPS-funktionen.

Det är värt att nämna att Lociloci är prenumeringstjänst som börjar från 39 kr per månad eller 399kr per år (motsv. 33 kr per mån) för föräldrar (barnen behöver inte ha ett konto) och det finns inga mekiga grejer som med Google Latitude. Tjänsten funkar omedelbart både i mobilen (iPhone, Android, osv.) och på datorn – efter att du har registrerat ditt nummer och bjudit in ditt barn eller dina barn till tjänsten. För att spåra dina barn måste du bli en betalande medlem.