Spåra småbarn med GPS-mottagare eller radiosändare (0-7 år)

 

Småbarn på springande fotFöräldrar med småbarn som vill hålla koll på dem kan nu göra det på ett enkelt sätt med GPS-enheter/dosor. Dessa spårningsenheter kan enkelt fästas på barnens ryggsäck, klocka, skor, som armband, och implantat på byxorna och gör det lättare för föräldrar att hitta sina barn om de t.ex. vandrar bort eller går vilse.

Hittills har fördelarna med GPS-teknik ansetts vara enbart för att spåra fordon och hitta platser när du reser till en okänd plats. GPS är ett fascinerande skapande av mänskliga sinnet som ger tillförlitlig tid och platsinformation hela tiden, var som helst på jorden. Tanken med att lokalisera småbarn är för att skydda dom och inget annat. Det är inte sällan barnen springer iväg på gallerian, nöjesparken, utan föräldrarnas synhåll där paniken uppstår.

I värsta fall kan man se att föräldrar fruktar att deras barn skulle bli kidnappade eller bortförda. Rädslan har främjat en idé att ge barnen en GPS-dosa. Många frågor och funderingar har höjts avseende spårning av barn, men många föräldrar tycker det är en bra idé eftersom det fungerar imponerande på att visa exakt var barnen befinner sig – i fall någonting skulle hända.

Priserna på GPS-mottagare eller sändare till barn kan variera ganska kraftig – men man kan förvänta sig att behöva lägga ungefär minst 1500 kr för t.ex. en enkel GPS-klocka. För en GPS-jacka till exempel, förväntas man betala mellan 4000-5000 kr. Glöm inte att många leverantörer av GPS-mottagare utrustning kan också ta prenumerationsavgifter för karttjänster där du som förälder kan följa dina barns rörelse i en webbbaserad gränssnitt. Dessa priser kan ligga mellan 80-200kr per månad.