Håll koll på dina barn med GPS eller GSM mobil (8-13 år)

 


Det är inte bara på sommaren som dina barn har benen fulla med spring. Vintern och hösten är minst lika rolig. Cykla i vattenpölar, pulka och snöbollskrig med syskon och kompisar på gården. Skolan innebär inte bara nya kunskaper i skolbänken utan lärdomarna i leken och vid fritidsaktiviteterna är minst lika viktiga. Därför vill man ofta som förälder att barnen ska kunna besöka kompisen, gå till fotbollsträningen eller dansen även när man själv inte har tid att följa med. Nedan ser du alternativ som kan vara en lösning för både dig och ditt barn.

Hitta barnen

GSM-positionering

En av dessa är GSM-positionering. Bland annat lociloci.se erbjuder en GSM positioneringstjänst. Du kan positionera alla dina nära och kära i realtid på en karta i datorn eller mobilen. Du kan hålla koll på när dina barn har kommit fram till skolan, träningen eller kompisen. Du kan enkelt se var ditt barn är utan att behöva ringa eller skicka sms. Denna tjänst fungerar på alla mobiler då det är närmaste mast som hämtar position och visar en radie inom vilken ditt barn eller du befinner dig.

GPS-positionering

En annan lösning är GPS-positionering. Har ditt barn en GPS i mobilen kan Google latitude vara en lösning. Du kan då lokalisera dina barn direkt på google kartan, i din mobil eller logga in på Google latitude. Läs mer om Goolge latitude.