Spåra din tonåring med hjälp av mobilen (GSM)

 

Tonåren är tiden att förbereda sig inför vuxenlivet och stå på egna ben.  Att på egenhand upptäcka allt livet har att erbjuda. Tyvärr är det inte alltid denna resa lika rolig som förälder- viljan att skydda sina barn finns kvar. Rädslan är ofta inte i en bristande tillit till sina egna barn utan att någon annan ska skada dem. Det finns lösningar för både dig och din tonåring.

Stökig tonåring

GSM-positionering

En av dessa är GSM-positionering. Bland annat lociloci.com erbjuder en GSM positioneringstjänst. Du kan positionera alla dina nära och kära i realtid på en karta i datorn eller mobilen. Ge även din tonåring ett konto så dem kan se var du som förälder är och ett ömsesidigt utbyte uppstår. Du kan se att din son eller dotter har kommit hem till kompisen efter festen.  Din tonåring kan se om du är på jobbet och det är fritt fram att ta hem pojk/flickvännen. Denna tjänst fungerar på alla mobiler då det är närmaste mast som hämtar position och visar en radie inom vilken ditt barn eller du befinner dig.


GPS-positionering

En annan lösning är GPS-positionering. Har din tonåring en GPS i mobilen kan Google latitude vara en lösning. Du kan då lokalisera tonåringarna direkt på google kartan, i din mobil eller logga in på Google latitude. Läs mer om Goolge latitude .