Lociloci, en svensk positioneringstjänst: Kolla din tonåring – via mobilen03/09/11

 

Här är svenska tjänsten för dig som vill se var dina barn, vänner eller kanske kollegor befinner sig. Med ett enkelt knapptryck på datorn eller mobilen får du svar direkt. […]


Här är svenska tjänsten för dig som vill se var dina barn, vänner eller kanske kollegor befinner sig. Med ett enkelt knapptryck på datorn eller mobilen får du svar direkt.

– Lociloci förenar nytta med nöje, säger Fredric Gunnarson, grundare av tjänsten.

Ska din tonåring träffa några vänner? Är du orolig var de håller hus?
Lociloci är succétjänsten som visar var personen befinner sig just nu. Den har snabbt blivit Skandinaviens ledande positioneringstjänst för privatpersoner.

– Är man nyfiken om var folk är, men att det inte är så viktigt att man ringer eller vill spara tid, är det här en smart tjänst. Många föräldrar använder tjänsten när de inte vill ringa till sin tonårsdotter för fjärde gången och kolla om hon är kvar på festen, säger Fredric Gunnarson.

Här får du succétjänsten Lociloci
Se var dina barn är med Lociloci

Låg kostnad – obegränsad användning

Polis har använt liknande tjänster för att hitta brottslingar och försvunna människor, men svenska positioneringstjänsten från Lociloci är unik. Det här är en civil version som man kommer åt från sin webbläsare eller vilken modern mobiltelefon som helst, och får dår se sina vänners aktuella positioner inringade på en karta.

– Vi kan positionera alla mobiltelefoner i Norden, oavsett operatör. För mindre pengar än vad en kopp kaffe kostar kan du använda tjänsten, oavsett hur mycket du vill använda den och hur många personer du vill lägga till. Det kostar inget alls för den som blir positionerad, säger Fredric Gunnarson.

Varför ska man använda Lociloci?

– Den stillar nyfikenheten och är en trygghet för den som använder tjänsten. Den som väljer att bli positionerad gör det ofta ur säkerhetsaspekt. Det är lugnande att veta att händer det något så vet familj och vänner var man är.

Börja använda Lociloci du också – och få koll

”En trygghet”

Fredric Gunnarson tror att möjligheten att kunna ha tillsyn över personer i sin närhet är ett fenomen som är här för att stanna.

– Folk är mer och mer bekväma med att berätta var man är. Det ser vi inte minst på Facebook där personer berättar för sitt kontaktnät vad de gör, och de är bekväma med det.

Tjänsten Lociloci bygger på samma tanke, där personer aktivt väljer att låta sig positioneras av en annan person.

– Det går inte att ”fulpositionera” utan att personen vet om det. Man får bekräftelser via mobiltelefonen som man svarar på för att ge sitt medgivande. Att man måste godkänna att bli positionerad gör vi av hänsyn till integritet och för att förhindra missbruk.

Vilka använder tjänsten?

– Många familjer använder Lociloci för hemmalogistik. Det är också en trygghet både för barnet och föräldern. Men även företag har nytta av tjänsten. Till exempel är det ett billigt och bra sätt för åkeri- och städfirmor att hålla koll på transporter och körningar.


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 kommentarer

 
Lillemor sannefur januari 12, 2017 Svara

Jag vill se var min familj befinner sig

 
Jan yousef hanna januari 27, 2020 Svara

Hej vill alltid se var min familj är

Lämna kommentar/fråga