GPS-mobilen för oroliga föräldrar02/03/11

 

Yoyocare är en superenkel mobiltelefon med gps för föräldrar som vill ha koll på barnen. Tyvärr är den också krånglig. Onödigt simpel och dyr Yoyocare är en extremt simpel mobiltelefon […]


Yoyocare GPS spårare för barn

Dimensioner: 48 x 69 x 18 mm (BxHxD), Vikt: 70 gram, Skärm: Nej.

Yoyocare är en superenkel mobiltelefon med gps för föräldrar som vill ha koll på barnen. Tyvärr är den också krånglig.

Onödigt simpel och dyr

Yoyocare är en extremt simpel mobiltelefon med inbyggd GPS. Tre förprogrammerade nummer kan ringas upp förutom SOS.

Alla inställningar – bland annat tid, datum, språk, mms-inställningar och de tre användarna – sköts via sms från en annan telefon. Det är mycket krångligt och tidsödande att sätta i gång.

Yoyocare passar kanske för glömska åldringar, jakthundsägare och föräldrar till äventyrslystna barn. Men det är svårt att programmera enheten. Det finns inget webbgränssnitt för att följa telefonens position.

Istället skickar man ett sms med texten W till Yoyocare. Den svarar då med en länk till Google Maps där positionen visas.

Priset på 2 200 kronor är i överkant. Löpare och andra utomhusmänniskor kan välja en vanlig telefon med musikspelare, och äldre kan välja en seniortelefon från Doro med knappsats och sms-möjlighet.

Fördelar

  1. Batteritiden: GPS:en uppdaterar sin position var femte minut. Ändå är batteritiden upp till 50 timmar. Laddaren är en vanlig mini-usb.
  2. Storleken: Yoyocare är liten och smidig, mindre än de minsta mobilerna. Dessutom är den lätt. Den väger bara 70 gram vilket gör den enkel att ta med i armväskan som följer med i förpackningen.
  3. Zoner: En smart funktion är zonerna. En zon kan vara ”kontoret” och när enheten befinner sig mer än 200 meter från zonens mitt skickas ett sms till huvudtelefonen. Zonens storlek är inställbar.
  4. SOS: Skulle olyckan vara framme går det att ringa 112 med sifferknapparna. Larmknappen går dock inte till SOS utan skickar ett sms till tre förprogrammerade nummer med GPS-positionen.

Källa: Metro.se, Erik Söderholm


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 kommentar

 
mika röntynen december 24, 2014 Svara

Se vart hon är

Lämna kommentar/fråga