Många spårar sina barn med mobilen (Video)09/11/11

 

Debatt i SVT Nyhetsmorgon: Många spårar sina barn med mobilen Ur Gomorron Sverige 9 november, klockan 07.43 Hur mycket eller lite bör vi övervaka våra barn med tillgänglig teknik? Diskussion […]


Debatt i SVT Nyhetsmorgon: Många spårar sina barn med mobilen

Ur Gomorron Sverige 9 november, klockan 07.43
Hur mycket eller lite bör vi övervaka våra barn med tillgänglig teknik? Diskussion mellan Malin Alfvén, barn- och föräldrapsykolog, och David Eberhard, psykiatriker och författare.

Övervaka barn med mobilen

Det blir allt vanligare att föräldrar använder sig av den nya teknik som finns tillgänglig för att övervaka sina barn via deras mobiltelefoner. Men den svenska lagen skyddar inte barnens integritet, något Datainspektionen vill se över.

De största mobiloperatörerna har idag så kallade positioneringstjänster i sina familjeabonnemang och företaget Lociloci marknadsför sig i stora annonser för att sälja sina övervakningstjänster till oroliga föräldrar.

-Det är väl en trend som börjat komma mer och mer i kölvattnet av Facebook, där man kan checka in på olika ställen. Men det vi gör är att man hela tiden kan se var en person befinner sig, säger Fredric Gunnarson, vd Lociloci.

Det fungerar så att barnets mobiltelefon skickar signaler till närmaste mobiltelefonmast och med hjälp av de nya övervakningstjänsterna kan föräldrarna sedan följa barnets rörelser via telefon eller dator.

Läs mer på SVTs hemsida


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lämna kommentar/fråga