Övervakning av barn: Barnen ser det inte som övervakning, utan en trygghet11/11/11

 

Familjen Larsson använder mobilövervakningen I somras kom dottern Emma, 14, inte hem på planerad tid och hon svarade inte i telefon. Då kunde pappa Magnus med hjälp av en karta […]


Familjen Larsson använder mobilövervakningen

Familjen Larsson hem från USA och upplevde att Sverige var en tryggare plats för barnen. När en vän till familjen tipsade om mobilövervakningen bestämde de sig för att testa.

Foto: CAROLINA BYRMO

I somras kom dottern Emma, 14, inte hem på planerad tid och hon svarade inte i telefon. Då kunde pappa Magnus med hjälp av en karta på familjens dator snabbt spåra var hon höll hus och andas ut.

– Det är en trygghet både för oss och barnen, säger pappa Magnus Larsson.

För ett år sedan flyttade familjen Larsson hem från USA och upplevde att Sverige var en tryggare plats för barnen. När en vän till familjen tipsade om mobilövervakningen bestämde de sig för att testa. Här vågade Magnus och Agneta ge sina tre döttrar lite mer frihet.

– Med tjänsten kan vi släppa iväg tjejerna och ge de mer frihet men samtidigt ha koll, säger Magnus.

När fjortonåriga Emma började vilja åka in till stan med kompisar blev det lättare för Magnus och Agneta att släppa iväg henne eftersom de när som helst kunde kolla var hon var. Och för Emma var det helt okej.

– I somras kom Emma inte hem den tid som var bestämd och då såg vi på en karta på vår dator var hon var och kunde känna oss lugna, trots att vi inte fick tag på henne. En stund senare kunde vi se att hon var på väg hem, säger Magnus.

De är medvetna om den kritik som övervakningstjänsten fått men ser det inte alls så.

– Barnen ser det inte som att vi övervakar dem utan mer som en trygghet. Vi har pratat om det här och nu tycker de inte att det är konstigt men om några år när de börjar vara ute mer kanske de tycker annorlunda och då får vi ta upp diskussionen på nytt.

Källa: Aftonbladet


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lämna kommentar/fråga